OSTEOPATHIE VOOR JONG EN OUD!

OsteoVita verzorgt osteopathie, waarbij persoonlijke aandacht en tijd voor u als cliënt centraal staan. Lees hier meer over op de pagina Werkwijze, over hoe ik u behandel.

Hester Wagenaar

Mijn naam is Hester Wagenaar en ik behandel u bij OsteoVita. In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Omdat ik meer wilde weten over de diepere oorzaken van bepaalde klachten, startte ik in 2013 met een opleiding aan de Internationale Academie voor Osteopathie in Zeist.  In 2018 heb ik mijn osteopathie diploma behaald.

 

Mijn passie
Mijn eigen praktijk OsteoVita stelt mij in staat om mijn alsmaar groeiende kennis daadwerkelijk toe te passen in de behandelingen. Dit vak is mijn grote passie. Naast mijn werk hou ik van reizen, lezen en sporten, uiteenlopend van hardlopen tot mountainbiken.

 

Mijn visie
Om als therapeut beter de oorzaak van een klacht te herkennen, is het belangrijk om goede kennis te hebben van het menselijk lichaam, en te begrijpen hoe organen functioneren. Zo heb ik leren begrijpen dat je door het stimuleren van een betere doorbloeding, waarbij meer voedingsstofrijk en zuurstofrijk bloed het weefsel bereiken, blokkades kunt opheffen. Ik streef dan ook naar een goede kwaliteit van het weefsel voor een gezond en vitaal leven.

Als u meer wilt weten over mijn passie en mijn visie, lees dan deze artikelen over gezondheid en leefstijl die ik voor u heb verzameld.

Een goede kwaliteit van weefsel voor een gezond en vitaal leven.

Ik heb de vijfjarige opleiding Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy in Zeist gevolgd. De volgende modules zijn onderdeel van de opleiding:

 • Bekkenorganen (blaas, prostaat, baarmoeder)
 • Bekken
 • Craniaal-sacraal I
 • Lage rug
 • Neurologie
 • Embryologie
 • Heup
 • Knie
 • Craniaal-sacraal II
 • Safety I
 • Staartbeen
 • Voet
 • Lever, galblaas
 • Nieren, bijnieren
 • Safety II
 • Borst wervelkolom
 • Ribben
 • Safety III
 • Hart
 • Longen
 • Schouder – elleboog
 • Pols – hand
 • Bindweefsel Jones
 • Craniaal-sacraal III
 • Integratie I
 • Middenrif
 • Integratie II
 • Dunne darm en dikke darm
 • Maag en twaalfvingerige darm
 • Milt en alvleesklier
 • Nek wervelkolom
 • Craniaal-sacraal IV

Cursussen

 • Dry needling I (hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten en armklachten)
 • Dry needling II (lage rugklachten, bekkenklachten en beenklachten)
 • Dry needling III (praktijkexamen + theorie-examen)
 • Motivational Interviewing
 • Osteopathie bij kinderen volgens inzichten uit de geïntegreerde technieken de Bakker deel 1 en 2
 • Klinisch redeneren adhv bloed-,urine- en stoelganganalyse deel 1
 • Klinisch redeneren adhv bloed-,urine- en stoelganganalyse deel 2
 • De botten in de middelpunt voor het osteopatisch denken en handelen, Jo Buekens
 • An Osteopathic Approach to Treatment of Infants with Tongue Tie with Didde Thorsted
 • Peadiatric infact anamnesis general examination and common infant red flags (milestones, reflexes, general moments) with Didde Thorsted
 • The big five in peadiatric osteopathy with Didde Thorsted