OSTEOVITA IN DE PRAKTIJK

 

Voor een behandeling heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt bij klachten dus direct contact opnemen met OsteoVita om een afspraak te maken.

 

De eerste afspraak

Iedere behandeling begint met een vraaggesprek om de klachten goed in kaart te brengen. Daarna volgt een volledig lichamelijk onderzoek, zodat ik in samenspraak met u een goed behandelplan kan opstellen. Deze eerste afspraak duurt zo’n 60 minuten. Meer informatie vindt u onder onderzoek & behandeling.

Online een afspraak maken

Behandelingstraject

 

Aan iedere behandeling gaat een onderzoek vooraf, om te beoordelen welk resultaat er is geboekt sinds de vorige afspraak en waar u nog last heeft van bewegingsbeperkingen en/of klachten.

 

Behandeltijd
In overleg kunt u kiezen voor een behandeling van 25 minuten of een extra lange behandeling van 50 minuten.

 

Kleding
Omdat ik uw gehele lichaam moet kunnen beoordelen, wordt u behandeld in uw onderkleding. Heeft u hier moeite mee? Zeg het gerust, er is altijd een oplossing te vinden.

 

Eigen handdoek mee
Graag verzoek ik u om een eigen handdoek mee te nemen naar iedere afspraak.

 

Reguliere geneeskundige
Osteopaten werken samen met reguliere geneeskundigen. Bij klachten die nader onderzoek vereisen, verwijs ik u door naar uw huisarts.

Bij iedere klacht wordt u van top tot teen onderzocht en behandeld.

Onderzoek & behandeling

 

Wanneer u met een klacht komt, kijk ik allereerst naar uw klacht waarvoor u komt, naar aanleiding van het vraaggesprek besluit ik of er extra testen uitgevoerd moeten worden. Daarna kijk ik naar uw houding en de bewegingen van uw gewrichten en wervelkolom. Uw houding kan mij al veel vertellen over uw voorkeurshouding. Een voorkeurshouding houdt in, de houding die voor u het meest comfortabel is. Wanneer bijvoorbeeld uw rechter schouder hoger staat dan de linker, dan wijst dat op verkorting en overrekking van weefsel in het lichaam, waardoor u tijdens bewegingen het gewricht asymmetrisch belast. Dit heeft onder meer invloed op spieren, kapsel en bindweefsel, waardoor krachtverlies, uitstraling, stijfheid en pijn kunnen optreden. Verkortingen veroorzaken ook verklevingen van het weefsel. Verklevingen ontstaan na operaties, ontstekingen, ziektes, infecties, stress, trauma, voeding en/of blessures.

 

Weefsel is een groep cellen met dezelfde functie. Denk aan spierweefsel, orgaanweefsel of botweefsel.

 

Behandeldoel
Het stimuleren van de doorbloeding (aders, slagaders, zenuwen, lymfevaten en bindweefsel) van het weefsel, wat zorgt voor:

  • Meer zuurstof en bouwstoffen
  • Betere afvoer van afvalstoffen
  • Beter herstel en betere weerstand
Littekenvorming kan ontstaan na een operatie, infectie of een ontsteking. Het veroorzaakt verklevingen van het weefsel.

Tarieven en vergoeding

 

Osteopathie vergoeding zit niet in de basisverzekering en wordt vaak geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Raadpleeg uw verzekering voor de specifieke vergoedingen. Het eigen risico van €385,00 geldt niet voor de aanvullende verzekering, dus een behandeling gaat niet ten koste van het eigen risico.

Eerste keer: €95,-

 

Vervolgbehandeling lang: €95,- (50 min.)

 

Vervolgbehandeling kort: €65,- (30 min.)

 

Tarieven per 1 januari 2023

 

Niet 24 uur van tevoren afgebelde afspraak wordt helaas in rekening gebracht.

 

Na de afspraak wordt de behandeling afgerekend dit kan met de pin of contant. De factuur wordt per e-mail naar u opgestuurd, deze kunt u declareren bij uw zorgverzekering.

 

Hier vindt u een overzicht van vergoedingen voor osteopathie.

 

OsteoVita staat ingeschreven in het NRO (Nederlands Register voor osteopathie)

 

 

 

 

 

Osteovita in Nunspeet. Klik hier voor route!